Region Jämtland Härjedalen

Vill du göra långfilm?

Nu kan du som bor i Jämtland Härjedalen eller kommer från länet söka pengar från projektet Talang Norra för att utveckla din debutlångfilm.

Utvecklingsmedlen kan gå till till exempel manusutveckling, research, visuella tester, skissfilm mm. Du kan söka max 100.000 SEK exklusive moms.

Vem kan söka?

  • Minst en person av regissör, manusförfattare och producent ska vara bosatt i eller komma från Jämtland Härjedalen
  • Den person som har anknytning till länet ska inte ha gjort någon långfilm tidigare.
  • Den person som har anknytning till länet måste ha gjort minst en konstnärligt intressant kortfilm tidigare eller motsvarande i annan konstart.


DEADLINE: 1 JUNI 2021

Du får svar senast 23 juni 2021

Skicka in din ansökan till film(@)regionjh.se
Ansökan ska innehålla ett personligt brev på max en A4 sida och en beskrivning av ditt filmprojekt på max tre A4 sidor. Inkludera gärna: projektbeskrivning, budget, finansieringsplan, manus, synopsis/treatment, tidsplan, länkar till tidigare filmer.

Talang Norra är ett samarbetsprojekt mellan Filmpool Nord, Film i Västerbotten, Film i Västernorrland och Filmpool Jämtland/Härjedalen som finansieras av Svenska Filminstitutets satsning Talent To Watch. (https://www.filminstitutet.se/sv/sok-stod/filminstitutets-stod/produktionsstod/talent-to-watch---stod-till-talangutveckling-med-anledning-av-covid-19/ Länk till annan webbplats.)

Talang Norra fokuserar på att inkludera nya röster/talanger med perspektiv som idag saknas inom svensk film med syfte att öka mångfalden av konstnärliga uttryck och berättelser. Sök utvecklingsmedel till lång spelfilm eller hybrid med fiktionsfokus.

Det finns 100 000 kr i potten, stödet kan gå till ett projekt eller fördelas till flera projekt beroende på de ansökningar som kommer in.

Budgeten och finansieringsplan ska gälla de kostnader du har för det utvecklingsarbete din ansökan gäller. Om det handlar om manusutveckling så behöver du inte lämna in något färdigt manus, men om det finns en tidig version av manuset så lämna in det.