Praofrågor

Hej!

Allmänt

1. Hur kom det sig att ni sökte prao på Filmpool?

2. Vilka ämnen intresserar er mest i skolan?

3. Vad intresserar ni er mest för på fritiden?

4. Man brukar säga att det krävs 10.000 timmars träning på en sak (4timmar om dagen i 6,5år t.ex) för att bli riktigt bra på något. Vad skulle ni kunna tänka er att investera så mycket tid på?

5. Nämn en film/serie ni tycker är bra

6. Vad är det som gör den bra?

7.a Ni har sett ungdomsfilmen ”Vi är bäst”. Vad tyckte ni var bra och dåligt med den? Ge några exempel.

7.b Om ni skulle göra en liknande film om ert eget liv just nu, vad skulle den då handla om och vart skulle den utspela sig? Beskriv med tre meningar.

8. Om ni fick beställa en plats att hänga på som ni ungdomar själva styrde helt över, hur skulle den platsen/lokalen se ut? Vart skulle den byggas, vad skulle finnas för aktiviteter/resurser där?

9. Film om ungdomar blir bättre när ungdomar själva får vara med och skriva manus, hur kan vi få fler unga att engagera sig i filmskapande tror ni? Vad skulle göra att ni blev mer intresserade av film?

10. Under er tid hos oss har ni fått arbeta själva för att på egen hand utforma en kortfilm. Olika praoelever använder veckan på helt olika sätt. Så här när veckan är över, känner ni att ni hade velat prova på något annat, i sådana fall vad? Hade ni velat ha mer stöd, eller har det varit skönt att arbeta fritt?

11. Hur tror ni att det är att arbeta med film? Nämn 5 olika roller som finns i filmindustrin.

12. Hur tror ni man får jobb som filmarbetare?

13. Tack för den här veckan! Om ni vill fördjupa er i filmande kan ni anmäla er till årets sommarfilmskola för unga filmare, mer om den här: https://filmpooljamtland.se/2017/05/08/filmlab-17-med-erik-edler-och-robin-lundberg/