Ung film

Är du i åldern 13-26 år (eller äldre) och intresserad av att fördjupa dig inom/komma igång med ditt filmskapande? Nedan listar vi de aktiviteter som vi arrangerar löpande och just för dig!

Filmrullen
En handledare inom foto och en inom film + en hel buss full med teknik besöker 8 hållplatser i länet varje månad: Föllinge, Vemdalen, Svenstavik, Stugun, Gällö, Strömsund och Järpen. Öppet mellan 15.00-18.00

Sommarfilmskola
Filmaren och manusförfattaren Erik Edler håller i en årligen återkommande filmskola (18 – 20 juni 2018, kl 10-14) på Filmpool. Ålder 13-17 år. Mer info och anmälan hör av dig till rebecca.moen@regionjh.se

Filmcoachen – Designcentrum på Prästgatan 9
Droppa in med frågor som rör ditt eget filmprojekt eller film i allmänhet på onsdagar mellan 15.00-18.00. Vi coachar dig vidare och du har chans att träffa andra filmare i din egen ålder. (Obs, ej öppet lov/röda dagar.)

Regional uttagning Novemberfestivalen (14 september 2018)
Vi arrangerar en årlig filmfestival EDIT för unga i åldern 16-26 år. Filmen skall lämnas in i september, ansök om stöd till ditt projekt så tidigt som möjligt för att kunna vara med!

Noomaraton (1-2 september 2018)
En årlig nationell tävling som går ut på att du och ditt team gör en film på 24 timmar, utifrån fördefinierade villkor. Festivalen arrangeras i september. Alla åldrar kan delta.

Lördagsöppet på Designcentrum
Vi arrangerar två lördagsaktiviteter per termin med speciell inriktning filmskapande för unga. Håll koll på vår hemsida för mer info!

Filmstöd
Filmpool tillhandahåller teknik och i viss mån ekonomiskt stöd.

Talangutveckling av filmare
För dig som verkligen vill utvecklas inom filmområdet kan vi skräddarsy insatser. Det kräver att du har tydliga mål och satsar på att utbilda dig vidare inom film.

Prao/praktikplats
Genom din skola kan du ansöka om att få praoplats hos Filmpool. Vi tar emot ett 20tal elever per år.